Slaveći Novu 2020.godinu malotko je mogao i zamisliti da nas čeka pandemija potpuno nepoznatog virusa. Odjednom smo se našli u situaciji gdje je većina vrtića zatvorena, odgojitelji održavaju online aktivnosti s djecom, ulazak u dućane čekamo u redovima i sa svima pokušavamo održati razmak 2m. Dječji vrtić Mudre glavice pohađaju djeca roditelja zaposlenih u javnom sektoru (med. sestre, vatrogasci i dr.) te se tako u našem vrtiću i dalje čuje dječji smijeh. Kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu, morali smo razmišljati brzo i prilagoditi se potrebama roditelja koji i dalje svakodnevno rade i čuvaju nas sve.

Obzirom da je Dječji vrtić Mudre glavice korisnik Projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu istog kupljeni su proizvodi koji omogućuju zaštitu zdravlja djece i djelatnika. Kupljene su zaštitne maske za odgojitelje, bazeni za dezinfekciju obuće na ulazu, beskontaktni toplomjeri, dezinfekcijski dozatori i sredstva.

Držimo se svih mjera izdanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nadamo se da će ovaj period s malim brojem djece u našem vrtiću brzo doći kraju.